Er du selv den største trussel for din virksomheds IT-sikkerhed?

Måske er du sådan én, der har styr på sikkerheden på kontoret. Du har sikkert en alarm og måske armerede døre, så tyveknægte ikke kan komme ind i din forretning.

På nettet har vi firewalls og antivirus-programmer, der beskytter os, så net-tyveknægtene heller ikke ad den vej kan “komme ind” i vores virksomheder og lave ballade. På samme måde har mange af os krypterede mails, så ingen kan læse med ude på internettet.

Men:

Er du godt nok beskyttet, når du selv tager i byen?

Eller er det dig selv, der er den største trussel for din virksomhed?

 

Et eksempel:

Du er taget i byen med dine venner. I sidder og sludrer på en cafe eller en restaurant, og pludselig opdager du, at din smartphone er væk. Den lå ellers lige ved siden af dig!

Du tager dig til lommerne. Tjekker tasken. Og må erkende, at telefonen er forsvundet.

Øv.

Endnu mere øv er det, at når din telefon forsvinder, risikerer du at miste endnu mere. Dine firma-kontakter, måske dine kundelister. Eller måske har andre pludselig adgang til dine vigtige kunde-mails, som du har adgang til via din telefon?

I de fleste tilfælde er det “bare” en gemen tyv, der har nappet dit telefon i jagten på hurtige penge. Og så er din udfordring at vride penge ud af forsikringsselskabet.

Du kan være meget uheldig

Men begynder dine ordrer pludselig at forsvinde over til konkurrenten, som på magisk vis kan levere de samme ydelser eller produkter 10 pct. billigere? Til DINE kunder?

Så kunne det måske have en sammenhæng med, at din sælgers telefon, bærbare computer eller iPad forsvandt.

De fleste har en kode på den bærbare computer, men nogle gange skal man ikke indtaste kode, hvis den bærbare blot har ligget i dvale.

Og selv med et kodeord, kan oplysninger og data være til at få fat i for en fingersnild skoledreng, der kan grave alt frem fra harddisken.

Er du rigtig uheldig, får tyven adgang til mails, dropbox, koder til jeres virksomhed, kundekartotek eller måske personfølsomme oplysninger om medarbejdere – eller din helt nye forretningsidé.

Geminorum anbefaler:

  1. Alle telefoner i virksomheden skal have en kode for at låses op. Hvis koden tastes forkert 10 gange i træk, sletter telefon sit eget indhold.
  2. Din bærbare computer skal have en krypteret harddisk, så ingen uvedkommende får adgang til dine vigtige oplysninger og data.
  3. Det første du skal gøre, hvis din telefon bliver stjålet eller forsvinder, er at få slettet telefonen. Dette kan du enten gøre via din Exchange webmail, eller ved kontakt til din administrator, som kan gøre det for dig. Alternativt kan dette gøres via f.eks. Apple iFinder, hvis du har en iphone.
    Derefter kan du ringe til din udbyder og få lukket telefon.
    Hvis du gør det i omvendt rækkefølge, er telefonen ikke længere på internettet, og telefonen kan ikke få at vide, at den er blevet stjålet og derved udføre en sletning af data.
Vi håber, at dette har fået dig til at tænke en ekstra gang over IT-sikkerheden i din virksomhed.

Måske er du selv den største IT-sikkerhedsbrist?

Jeres IT-sikkerhed behøver ikke være langt væk.

Ring på telefon 70 10 70 11 og bestil et sikkerhedstjek i dag!

Udgivet i Nyhedsbreve.